Huwelijksreis Bali

Paradijselijk eiland. Hemel op Aarde. Het eiland van de Goden. Dit zijn slechts enkele van de vleiende bijnamen van het befaamde eiland Bali, gelegen in de Indonesische provincie met dezelfde naam in de zuidelijke Stille Oceaan, tussen Java en Lombok. Met recht een populaire huwelijksreis bestemming.

Bali ligt in de exotische uithoeken van de Indonesische archipel. Bekend om zijn boeiende jungles en prachtige stranden, Bali dient als een geliefd toevluchtsoord voor toeristen welke op zoek zijn naar mystieke tempels en strand en zee. Het eiland maakt deel uit van de Soenda-eilanden en is gelegen tussen de eilanden Java en Lombok. De hoofdstad van Bali is Denpasar.

Bali ligt in de buurt van de evenaar. Deze positie creëert tamelijk constante temperaturen van rond de 30 graden Celsius het hele jaar door. De enige significante verandering in klimaat betreft hoeveelheid neerslag. Het regenseizoen duurt van oktober tot maart. Meestal blijft de neerslag beperkt tot een flinke bui aan het eind van de dag. Het droge seizoen in Bali loopt van april tot september. Omstandigheden zijn matig vochtig, maar lang niet zo ongemakkelijk als het natte seizoen. Ook nu zullen er van tijd tot tijd regenbuien zijn tijdens het droge seizoen, maar de intensiteit en de regelmaat van de buien zijn sterk afgenomen.

Het hoogseizoen van Bali komt overeen met de maanden van Europese en Amerikaanse zomervakanties. Hordes toeristen kopmen naar het eiland tussen juni en september. Dit zorgt voor het stijgen van de prijzen voor bijna alles; van vliegtickets en hotels, voor taxi's en rondreizen. Tijdens kerst is er ook een grote stijging van het aantal toeristen. Tussen oktober en mei is het laagseizoenen.

De ideale tijd voor een huwelijksreis naar Bali is april en mei, evenals eind september. In deze periodes kunnen bezoekers de buien, alsmede de grotere drukte en bijbehorende prijsstijgingen te voorkomen.


in Kuta moet je tijdens je honeymoon geweest zijn

Kuta

Kuta Beach is een strand op het zuidelijkste puntje van Bali. Met haar witte zand is het meest bekend onder de lokale en buitenlandse toeristen. Kuta was vroeger een klein vissers dorpje waar je nu kunt zonnen, shoppen en tot diep in de nacht feesten. Er zijn mooie golven waardoor het voor surfers ook een waar paradijs is. Een erg mooi strand om heerlijk op te relaxen op de huwelijksreis.

Op je huwelijksreis Pura bezoeken

Ulun Danu Bratan

Geen bezoek aan Bali zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan ten minste een van Bali's tempels. Er zijn meer dan 20.000 pura (Balinees voor tempel) in Bali. De Pura Ulun Danu Bratan is de tweede belangrijkste tempel in Bali achter de moedertempel Besakih. De tempel is te vinden aan de oevers van Danau Bratan in de bergen bij Bedugul. Het Bratan-meer staat bekend als het "heilige bergmeer", de omgeving is zeer vruchtbaar. Het ligt op 1200 meter hoogte en het klimaat is daardoor koel.

Ubud bezoeken tijdens de huwelijksreis

Ubud

Ubud staat bekend als het culturele centrum van Bali. Rust, cultuur en natuurlijke landschappen met de rijstvelden van Bali is een betere waarde Ubud. Proef de sfeer van een traditioneel dorp. Op de centrale markt is van alles te krijgen, Bekijk het panoramisch uitzicht op de groene rijstvelden. Bezoek de Goa Gajah grot. Goa Gajah zelfs genomineerd op de UNESCO werelderfgoed lijst.