Peru staat garant voor veelzijdige huwelijksreis

Huwelijksreis Peru

Met haar koloniale charme, een oude Inca geschiedenis en om elke hoek een Lama, is Peru een huwelijksreis bestemming welke net even anders is. Peru staat garant voor veelzijdige huwelijksreis: De Andes ontdekken, naar de Machu Picchu hiken of een bezoek aan het Amazone gebied: Peru heeft iets speciaals voor elk type reiziger.

Peru, gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika, is een land dat een gevarieerde schat aan rijke geschiedenis, inheemse culturen, natuur, natuurlijke hulpbronnen en de overweldigende schoonheid omvat. Niet veel landen kunnen stranden, bergen, regenwouden en woestijnen bieden. Deze verschillende regio's bieden voor elk wat wils en dat maakt Peru tot een veelzijdige huwelijksreisbestemming. Juni, juli en augustus worden beschouwd als de droogste maanden in de hooglanden en het Amazone gebied en zijn optimaal om te wandelen of voor een Amazone expeditie. Maar zelfs tijdens het regenseizoen valt er in het Amazone gebied maar een paar uur regen per keer en zal het in het Andes gebergte wat bewolkt zijn. Voordeel is wel dat er minder toeristen zijn in op dit tijdstip zodat Peru voor jullie zelf is tijdens de huwelijksreis. De beste tijd om de beruchte Nazca-lijnen of de kustgebieden te bezoeken is van december tot april, hoewel de andere maanden van het jaar zijn volkomen goede tijden ook om te bezoeken. Vergeet niet dat de Inca Trail is gesloten voor het reinigen van in februari. (maar er zijn andere trekkings naar Machu Picchu, welke dan wel beschikbaar zijn)


Inca-ruïne Machu Picchu in Peru

Machu Picchu

Machu Picchu, de legendarische 'verloren stad van de Inca's', (Quechua voor "oude berg") is een echte Peruaanse meesterwerk nagelaten door de Inca beschaving. Machu Picchu, gebouwd rond 1450, ligt 80km ten noordwesten van Cusco hoog boven de Urubamba-vallei. Deze Inca-ruïnes van Machu Picchu werden herontdekt in 1911 onder dikke lagen van jungle begroeiing. Dat de Machu Picchu ruïnes zo opmerkelijk goed bewaard gebleven zijn komt omdat de Spaanse veroveraars/ontdekkingsreizigers ze nooit gevonden hebben.

Nagenieten van je bruiloft in Lima

Lima

Lima, de hoofdstad van Peru, moet een van de meest fantastische zonsondergangen in de wereld hebben. Verder vindt je hier de beste musea, restaurants, kunst en kunstnijverheid winkeltjes van het land. Veelal gelegen in het historische centrum van de stad waar je nog veel klassieke koloniale gebouwen tegenkomt.

Bekijk tijdens je huwelijksreis de Nazca lijnen

Nazca Lijnen

De Nazca-lijnen zijn een van 's werelds grootste mysteries. De Nazca- en Paraca-indianen tekenden vormen van spinnen, apen en vogels in het woestijnzand in een gebied van over 500 vierkante km. De UNESCO heeft de lijnen toegevoegd aan de officiële Werelderfgoed-lijst.