Thailand heeft alles voor een perfecte huwelijksreis

Huwelijksreis Thailand

Thailand heeft het volledige pakket voor de ideale huwelijksreis: In bruisend Bangkok genieten van verrukkelijke gerechten, nachtclubs bezoek en straatmarktjes verkennen. In het noorden bergstammen bezoeken, olifanten bekijken en oude tempels verkennen In het zuiden relaxen op het strand, onderwaterwerelden ontdekken en door de jungle tochten maken.

Het Thaise landschap is echt schitterend en heel afwisselend; hoge bergen, jungle, rijstvelden, uitgestrekte bossen. En overal vindt men tempels, de één nog mooier dan de ander. De belangrijkste godsdienst van Thailand is het Boeddhisme vandaar de tepels meestal boedistische Temples zijn.

Het klimaat is over het algemeen warm, vochtig en er is (net als andere Zuid-Oost-Aziatische landen) een moesson. De seizoenen verschillen van kust tot kust, dus afhankelijk van welke gebieden u bezoekt, kan het weer variëren.

Thailand's noord, oost en west zijn geweldig om te bezoeken van november tot februari, wanneer het weer koeler en droger. In het zuiden is het best om te reizen van januari tot april,deze maanden zijn optimaal voor duiken en snorkelen. Het is hier dan wel het lokale hoogseizoen, populaire plaatsen als Chiang Mai, Ko Samui en Phuket kunnen bijzonder druk zijn. Het kan ook erg druk zijn in juli en augustus als het noordelijk halfrond schoolvakanties heeft.

Het regenseizoen is van juli tot november, en kan dus behoorlijk nat zijn. Het weer kan onaangenaam warm en vochtig voor degenen die dit niet gewend zijn. Toch kan een huwelijksreis in deze tijd een ander beeld van Thailand te bieden, en is over het algemeen een minder drukke tijd van het jaar. Maart-juni is minder nat, maar is de heetste tijd qua temperatuur. Als je de hitte niet erg vindt dan kan dit een goede tijd voor een bezoek om de drukte te vermijden zijn.


Niet alleen een top bestemming voor een vrijgezellen...

Bangkok

Bangkok verkennen met de tuk-tuk, per fiets of met een longtail door de khlongs, de reis opzich is zeker de helft van het plezier. Bekijk het prachtige Grand Palace, zie de liggende Boeddha in Wat Pho en vind je weg door drijvende markten.

Tijdens je honeymoon genieten van de onderwaterwereld

Koh Tao

Als je je ooit afgevraagd wat er onder de turquoise wateren van Thailand te zien is, is dit de plek om te kijken. Leer duiken of trek je snorkeluitrusting aan om de vissen en koraal te bekijken. Shark Island is vlakbij voor adrenaline zoekers.

Cultuur tijdens de Thaise huwelijksreis

Karen Bergstam

Het noorden van Thailand is de thuisbasis van veel minderheden. Een wandeling langs smaragdgroene rijstvelden voert u door kleurrijke H'mong, Karen en Lisu dorpjes waar je het traditionele khantoke diner kunt proeven ,je kunt er zelfs de nacht door te brengen als gast in hun huis